12. aug, 2017

Uppdatering

Hösten närmar sig och jakten likaså. Det ska bli spännande att få börja jaga in Bullen som snart fyller 1 år. Jag får rapporter från hans syskon och alla fungerar jättebra! En grävling skjuten för en bror hittills. =) 

Axa blev utställningschampion under våren och sedan har hon startat två vildsvinsprov i hägn. Det första i Almunge tappade hon en poäng på för att bli avelsgoskänd enligt klubbens regler men hon gjorde ett utmärkt jobb. Mig gör det inget att hon fick en 2:a på kontakten. Hon fixar vildsvin i det vilda på ett utmärkt sätt. Har sett henne trycka 13 stora grisar ur en skog över ett gärde så dådkraft och mod finns i det lilla krutpaketet. Provet i Skåne var hon inte alls pigg på, den långa resan hade satt sina spår, hon var trött redan innan hon började tyvärr. Så är det ibland, det är trots allt djur och inga maskiner. Man blir ibland väldigt bortskämd med mycket vilja, energi och fart när man har en tjt. 

Axa blev överkörd av ett tog i slutet av januari. Hon hamnade under ett tåg och rullade med under det. En klo på en framtass ryckes bort och en liten fraktur på ett bakben blev skadorna förutom skapmärken, jack och stora blåmärken/svullnader. En fruktansvärd upplevelse att se henne när tåget passerat! 

Nu laddar vi för injagning av Bullen och premiärsläpp för Axa och Greta!

/Martina