16. okt, 2022

Sallys första

Sally har varit med två dagar på jakt hittills. Hennes första vilt blev två vildsvin som hon drivit långt i skogen. Sally har ett riktigt bra skall och har drivit älg, kron, gris, rådjur och hare. Det ska bli så spännande att se henne utvecklas. 🙂

16. okt, 2022

Greta krigar på

Greta är 12,5 år gammal men är fortfarande med på jakt. Hon går aldrig lös numer utan jag bandar med henne. Damen letar annars grävling och ska slåss. I år blev det en fin älgkalv skjuten för Greta. Hon är en grymt bra jakthund och få slår henne när det gäller eftersök. 

3. jan, 2022

Sally

Vi har fått en ny och fantastisk familjemedlem, Sally! Hon flyttade in till oss den 23 december 2021, 8 veckor gammal. Vi är så förväntansfulla på att se hur hon utvecklas. Sally är släkt med vår allra första tysk jaktterrier Sickan. Sickan är morfars mormor till Sally och de är än så länge väldigt lika varandra.

26. jan, 2021

Inga valpar

Idag var Alma till veterinären och gjorde ultraljud. Tyvärr konstaterade vi att det inte blir några valpar i vår. Nu får vi vänta till nästa löp och åka ned till Skåne en gång till. Skam den som ger sig! Jag vill verkligen ha en tik med denna kombination ...den som väntar på något gott... /Martina

27. dec, 2020

Flytt och kanske valpar

Senaste halvåret har varit lite rörig eftersom hela familjen och alla hundarna har flyttat. Vi har inte flyttat mer än en kilometer till ett större hus, men jösses va saker som det måste ordnas med. Vi har byggt två nya hundgårdar så nu är det två stora och en liten. 

I julhelgen var vi ned till Skåne och parade Alma med hanen Faust. Det var ju väldigt bra tid hon valde att börja löpa. 😮 På juldags åkte vi 50 mil. Vi hoppas nu att det ska bli fina valpar i vår. Tanken är att vi ska behålla en tik själva. Stort tack till Johann och Michelle som tog emot oss mitt i julhelgen!